GINOP-1.2.8-20-2020-00935

Technológiai fejlesztés Meló Sándor Egyéni Vállalkozónál

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00935

Kedvezményezett neve: Meló Sándor E.V

A projekt címe: „TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS MELÓ SÁNDOR EGYÉNI VÁLLALKOZÓNÁL”

Szerződött támogatás összege: 17 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 68,76 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül az acélszerkezet-gyártáshoz kapcsolódó csarnokszerkezetek alépítményeinek elkészítéséhez szükséges nagytömegű földmunkák elvégzéséhez elengedhetetlen gép beszerzése/ fejlesztése, a társaság kapacitásának növelése, a gyorsabb minőségi munkavégzés biztosítása, a vállalkozás fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, valamint a meglévő munkahelyek megtartása/ újak létrehozása valósul meg.

A vállalkozásunk által gyártott acélszerkezetű csarnokok két fő építészeti eleme közül eddig a felmenő szerkezeteket gyártottuk szereltük önállóan, saját eszközökkel, az alépítményi munkákat alvállalkozók bevonásával oldottuk meg. A fejlesztést követően a fő profilunkba vágó 1500 m2 alatti épületeket szerkezetkészen, saját eszközparkkal tudjuk felépíteni, ez által a kivitelezési idő rövidebbé válik, ami piaci előnyt jelent.

A jelen projekt által fejlesztendő tevékenység hozzáadott-érték növekedési potenciált jelent, mivel a projekt fizikai befejezését követően a vállalkozás növelni fogja szolgáltatásai színvonalát, nettó árbevételét, személyi jellegű ráfordítását, fenntartja vagy növeli a foglalkoztatott létszámot.

A projekt keretein belül egy új gépet (JCB 3 CX CONTRACTOR típusú kotró rakodó gépet) kívánunk beszerezni, és új technológiát kívánunk alkalmazni. A beszerezni kívánt gép jelenleg a világ legjobb, leghatékonyabb kombinált földmunkagépe. A beszerezni kívánt gép önállóan is alkalmas olyan méretű és minőségű földmunka végzésére, mint alapásás, föld fejtése, deponálása, tükörkészítés, földfeltöltések készítése stb.

A gép beszerzése után cégünk képes lesz a kivitelezési munkáinkhoz szükséges földmunkáit elkészíteni, így munkáink tervezhetőbbé és rugalmasan végezhetőbbé válnak, vállalási határidőink rövidülnek.

A projekt alapvető célja eszközbeszerzés (kapacitás növekedést, technológiai korszerűsítést eredményező eszköz) által fog megvalósulni, hiszen a beszerezni kívánt eszköz csúcstechnológiát képvisel. A támogatás igénybevételével a szervezet megfelelő háttérrel, kapacitással fog rendelkezni az acélszerkezetek alépítményeinek elkészítéséhez. A fejlesztés elsődleges célja a technológiai fejlesztés, a társaság termelési kapacitásának bővítése, a vevői igények magas szintű kielégítése, illetve azon feltételek megteremtése, hogy a vállalkozás megfeleljen a megnövekedett megrendelői mennyiségek teljesítésének és a piac elvárásainak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.